Om blog & Paterpeter

Jeg er født 4. februar 1950 på Frederiksberg. Min far var offentlig anklager og min mor røntgenfotograf. Vi boede i Vanløse i en bungalow, og opvæksten og barndommen var præget af sparsommelighed. Realeksamen fik jeg på St. Jørgens Gymnasium på Frederiksberg, og jeg er student fra Gentofte Statsskole i 1970. Da jeg var 15 år begyndte jeg at spille på kornet, og i min tid på Gentofte Statsskole dannede jeg mit første jazzorkester, og det blev starten på et liv som kapelmester, der først sluttede i 2006. Siden har jeg skrevet romanen Blues For Degas (Hovedland 2007) samt Buddy Boldens Storyville Blues (Lulu 2014). Jeg har også malet og blandt andet udstillet i Svenske Villaen i Bernstorffsparken. Her ser du et selvportræt fra 2010.

 

Gentofte blev en realitet i 1986, og hér har jeg boet siden 1986 sammen med min kone Lene Jersin. Fra midt firserne og 10 år frem arbejdede jeg som programmedarbejder i DR, først med jazzprogrammer, så som vært i Hotel Evergreen og siden som satiriker. I midt arbejdsliv har jeg været rundt i krogene, blandt andet som antikvarboghandler og årsvikar samt  leder af et pladeselskab. Dertil kommer år som rejseleder i USA og Caribien, koncertarrangør, foredragsholder, formidler af koncertturneer især for amerikanske musikere. I mange år var jeg Jazzklubformand i Jægersborg Jazzvenner. Dertil kommer mange polemiske indlæg i Villabyerne.
Jeg er ikke medlem af noget politisk parti og har ikke megen tiltro til alt for bombastiske holdninger/meninger. Som grundsynspunkt holder jeg altid med den svageste part.
Jeg har altid været et søgende menneske på vej, men først nu i 2018 blev jeg som et lyn fra en klar himmel til Pater Peter.

Om bloggen.

Jeg har boet i Gentofte snart 40 år, og det er min hensigt med denne blog at beskrive kommunen, som jeg har oplevet den ved hjælp af erindringer, optryk af læserbreve, billeder samt musik. De kan naturligvis kun beskrive begivenheder, som jeg har været en del af eller oplevet. Men, jeg er nysgerrig og vil gerne læse andres indlæg, kommentarer og erindringer; om kunst i forskellige afskygninger, satire, anekdoter, samt observationer, der fortæller noget om skik og brug i vores reservat. Lidt humor vil bestemt ikke være af vejen. Udgangspunkt er, at vi bor et fantastisk sted, hvor natur og arkitektur mange steder går op i en højere enhed, hvad jeg dagligt priser mig lykkelig for. Måske kan vi hjælpe hinanden til et mere fyldigt og nuanceret billede af livet hér. Det er mit valg at denne blog ikke skal være platform for indlæg for eller imod de politiske partier og fremmedproblematikken, ligesom jeg ikke vil tillade perfide, ondskabsfulde eller diskriminerende indlæg.  Jeg vil selv i mine indlæg passe på ikke at overskride denne etik; hvis enkelte alligevel skulle føle sig stødt, kan jeg forsikre om, at der ikke er nogen ond mening bag mine indlæg. Så bolden er kastet. Grib!
Du er meget velkommen til at skrive en kommentar til mine indlæg. Når du er inde på min blog klikker du på overskriften til det enkelte indlæg. Nu kommer du ind på det enkelte indlæg og ved at scrolle (rulle) nederst på siden kan du skrive din kommentar.

Pater Peter.