Så skønt som i gamle dage.

 

Så skønt som i gamle dage.

En lille perle er den betegnelse, som jeg vil hæfte på en boghandel  beliggende Sofievej nr. 1 i Hellerup. Jeg har bedt en af mine venner Klaus Bischoff, om at fortælle om sit forhold til butikken.

                                              Det er her det sner.

 

Klaus’ tanker.

”I mange år købte jeg engelsksprogede bøger gennem internettet, billigt, hurtigt og smart. Mit ”forbrug” ligger på omkring 25 titler om året, skønlitterært og fagligt. Dette forbrug er nu flyttet.

I Strandvejens smørhul i Hellerups hjerte ligger der nemlig en engelsk boghandel,  Books and Company, bag en facade som i en provinsby i UK eller Irland. Denne opdagelse har ændret mit forbrugsmønster og øget min livskvalitet.

Butikken er intet mindre end en sjælevarmer, en indbydende udfordring mod internettets sejrsgang. Udvalget er omhyggeligt sammensat og opdateres hyppigt, vinduesudstillingen giver mundvand, både bøger og blade lokker.

                        Indbydende butiksvindue og endnu bedre indendørs.

Bag butiksdøren venter en overraskelse, lugten. Før lugtede bogbutikker af tørt støv, blyantspidser, vådt overtøj, og der var en vis andægtighed over de hellige haller. Book and Company lugter af frisk espresso og iblandt en lille kage, der er siddepladser flere steder, en bagbutik med plads til børn og børnebørn samt gode bøger og spil til alle aldre.

                             Indehaveren Isabella Smith og undertegnede.

Det personlige præg understreges også af den hensynsfulde og diskrete belysning, varm og effektiv på samme tid. Der er rum til personlig snak, rådgivning og betjening. Boghandleren er sympatisk, koncentreret og vidende.

Jeg kan i sagens natur ikke forvente et lager som hos Amazon, men hvis det ønskede ikke findes så skaffes det med meget kort varsel og et smil, samt en SMS når bogen er klar.

Kort sagt, butikken nøjes ikke kun med at være så skøn som i gamle dage, den har for mig evnet at overhale teknologiens fordele. Varme og den personlige betjening, en snak med personalet og, om man har lyst, med andre kunder samt den hjemlige og venlige atmosfære findes ikke på nettet og kun sjældent i reservatet. Et fund for pengene.”

Tak til Klaus Bischoff for disse ord, som jeg kun kan tilslutte mig. Da jeg i forbindelse med dette indlæg var på besøg og talte med indehaveren Isabella Smith, fik jeg det indtryk, at hun kendte sine kunder særdeles godt og der var en varm og god kontakt. I øvrigt er kaffen formidabel, så læg vejen turen forbi Books and Company med risiko for at blive hængende.

Du kan også klikke på linket og få et hurtigt kig: https://www.booksandcompany.dk/

Tak til Ivan Jensen, Jan Haugvik og Klaus Bischoff for fotografier.

Pater Peter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *