Besøg i Aladdins Hule.

Aladdins Hule.

Normalt er smykker ikke det, der optager mig mest, men da jeg for snart mange år siden var på besøg i Lise Gammeltofts showroom på Jægerborg Alle, fik jeg en overraskelse. Det var som et besøg i Aladdins Hule. Smukke og originale smykker udstilles her sammen med fund fra naturen. Det være sig skaller, sten, bark, fjer og fossiler, ja hvad som helst. Farverne er der ofret meget tid på, og alting spiller sammen. En fryd for øjet.

  Pater Peter hygger sig med Lise og overrækker hende et sæbeboblesæt.

Lise Gammeltoft er uddannet indendørsarkitekt hos Finn Juhl og har haft mange forskellige betroede jobs, blandt andet som chef hos Magasin du Nord med ansvar for indkøb af møbler og kunsthåndværk.

Specielt for netop hendes kollektioner er et stort udvalg af halskæder, som man ikke finder andre steder.

Lise Gammeltoft har en særdeles fint udviklet næse for at finde særegne og sjældne bestanddele, som andre smykkekunstnere har overset. Hvad med for eksempel kæder med overordentlig smukke ammoniteforsteninger? Og hvad er så det? Jo, ammoniter er flere millioner år gamle blækspruttefossiler fundet ud for Madagascar. De gør sig overordentlig godt i en halskæde. Se selv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er en fornøjelse at høre Lise  fortælle om sine unikasmykker, og man mærker hendes stolthed over kreationerne.

                                     Et eksempel på en af Lises smukke kæder.

Ved mit første besøg faldt jeg for hendes kæder med udsøgte ferskvandsperler og har siden med jævne mellemrum besøgt hendes showroom. Hver gang er der noget uventet at glæde sig over.

 

En kæde som Lise har døbt “læderhalsen” ses her med forskelligt vedhæng.

Der er åbent hus på Jægersborg Alle 1 G, hver fredag fra kl. 13 til 18. Du kan også få et indtryk af hendes kunst ved at følge linket:

Ivan Jensen fotos på nær det næst nederste.

http://www.jouxli.dk/

Pater Peter.

 

One Reply to “Besøg i Aladdins Hule.”

  1. Jeg har været mange gange i Lises showroom og er den heldige ejer af mange af hendes unikke kreationer. Kan virkelig varmt anbefale at aflægge hende et besøg, og du bliver altid meget varmt modtaget❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *