Julefrås

Julefrås.

At der ved juletid pyntes udendørs, har vi efterhånden vænnet os til. Heldigvis har led-pærer formindsket strømforbruget radikalt, og lyskæder i kold, blå farve ala lighusbelysning er heldigvis blevet umoderne. Men ak, det varer ikke længe fra den ene rædsel er væk, til den næste melder sig.

Forleden var jeg på en af mine sædvanlige rundture i Gentofte, da jeg så en kæmperædsel, en julemand i plastic, eller lignende materiale, et sted mellem 5 og 7 meter høj, placeret foran et i øvrigt nydeligt hus. Sådan en kæmpemæssig øjenbæ på en nydelig villavej, føj!

Tanken har sikkert været at gøre nogen børn glade, men det må da kunne gøres mere smagfuldt. Vi skal kæmpe for miljøet, ikke ubetænksomt bruge jordens resurser og ikke genere hinanden. Mon ikke alle tænksomme mennesker kan blive enige om det?

Denne kæmpe julemand forbryder sig, efter mit skøn, mod alt det. Tilmed skal den til stadighed pustes op, så den står og bruger strøm. Hvordan ville du tænke, hvis du en morgen vågnede op og så sådan et julebæst placeret inde hos naboen, så du ikke kunne undgå at se den hele december?

Hvis det var hos min nabo, så er jeg bange for, at den ville blive punkteret inden længe. Et nødvendigt visuelt selvforsvar vil jeg kalde det.

Vi har også en lille nisse her, som jeg er blevet fotograferet sammen med. Den har en passende størrelse og generer ingen. Jeg har intet imod julen, men størrelsen betyder noget, har nissemor forklaret mig!

Glædelig jul.

Pater Peter.

4 Replies to “Julefrås”

  1. Ja Peter, -det med børnebørnene er sandt, de tænker jo ikke i dine baner og jubler blot hver gang vi kører forbi på Ingeborgvej selv om jeg taler for døve øre om alle muliger former for frås og etik 🙂
    God Jul!

  2. Det er hyggeligt og smukt, når borgerne pynter op med lyskæder, som forsøder og forskønner den mørke tid. Men desværre har vi ikke altid samme smag, hvad der gælder juleudsmykning.Men ok, det er jo jul, så lad os grine af den store nisse, og håbe naboerne også griner.?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *