Grimmeste bygning i Gentofte?

Dengang jeg hørte Ordrupgaard skulle have en tilbygning, glædede jeg mig og gik forventningsfuldt derhen og beså nyskabelsen. Desværre blev jeg dybt skuffet. Der er nu gået nogle år, og jeg havde håbet, at jeg ville vænne mig til bygningen, men nej. Den er i mine øjne stadigvæk umanerlig grim. Det synspunkt står jeg ikke alene med. Per Arnoldi siger i Politiken:” Man fik umage udstillingsrum, en underlig café med skrånende gulv uden ordentlig arbejdsplads for personalet, labyrintisk tilgang til udstillingerne, blinde korridorer, skæve vægge, livsfarlige glasspidser, forkrampede toiletforhold, køkkenskrald ved indgangen og værst af alt, et rumskib i beton, som landede og skændede samlingen, voldtog stedets fine ånd og nu, urokkelig oven i købet, i sin voldsomt bunkeragtige beton, hoverende praler med sin sejr.”
Arnoldi ville ikke tøve med at rive bygningen ned, og det tilslutter jeg mig.  Ikke en eneste, jeg har talt med, siger noget pænt om denne rædsel.
Jeg kan ikke umiddelbart komme i tanke om en bygning, der er så grim hér i kommunen. Hvis der skal oprettes ”A Hall Of Shame,” må den være selvskrevet. Det varede 15 år, før politikerne besindede sig og fjernede busterminalen på Rådhuspladsen. Måske kan det gå hurtigere, med ”bæstet,” hvis vi råber højt nok. Hvad synes du?

 

Pater Peter med ”bæstet.”    (klik på billedet for at se det i stort format)

Pater Peter.

9 Replies to “Grimmeste bygning i Gentofte?”

 1. Pater Peter –

  Du kalder tilbygningen ‘et bæst’ – og hvis strandede hvaler omfattes af begrebet bæst, så er jeg helt enig! Jeg er desværre også enig med resten af Per Arnoldi citatet.

  Så, den er rivende gal med både æstetikken og funktionaliteten. Sammenfattende kan tilbygningen vel bedst kan karakteriseres som ‘en øjenbæ’ – og jo før den fjernes, jo bedre.

 2. Hej Pater Peter
  Jeg er helt enig i dine betragtninger og den foreslåede løsning, som dog næppe lader sig praktisere i en Kommune, der jo selv har godkendt dette monstrum if. byggesagsbehandlingen i Teknik og Miljø!

  1. Hej Jan,
   Jeg har ikke nogen forventning om at en nedrivning skulle være lige
   om hjørnet. Det man kan gøre er at fortælle alle dem der gider høre,
   at den rædsel burde rives ned. Om det virker på det lange sigt ved
   ingen, men lad os dog prøve.
   Pater Peter

 3. Er fuldstændig enig. Trist når der bruges så mange penge, at resultatet i den grad ikke harmonerer med de oprindelige smukke bygninger.

  1. Hej Lene,
   Tak for dit svar. Det er meget uhyggeligt at denne rædsel trækker helheden ned i den grad.
   At man ved tilbygninger er fristet til at forsøge noget nyt er forståeligt, men her er det
   mislykket totalt.
   Pater Peter.

 4. Jeg er også enig. Det er også derfor, at jeg ikke har været der. Jeg holder af klassisk musik og jazz og har bl.a. været i restaurationsbranchen. Kunst er ikke altid praktisk eller som god musik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *